ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prostitutionsannonser stoppas på Craigslist

Kristoffer Rengfors · 14 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Ett tryck på Craigslist under fliken erotic services ger hundratals träffar i en amerikansk stad som Cleveland.

Ett tryck på Craigslist under fliken erotic services ger hundratals träffar i en amerikansk stad som Cleveland. Foto: Montage / Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Nu backar världens största privatannonssajt. Inga fler erotiska tjänster får utlysas på Craigslist. Världens största sajt för privatannonsering, Craigslist, slopar nu kategorin "erotiska tjänster. Detta efter att företaget varit under hård press efter ett mord på en massös som annnonserade ut tjänster på sajten.Statsåklagare i flera amerikanska stater har jobbat för att Craigslist ska ta större ansvar för vad som annonseras ut.

– Att stänga ner de erotiska tjänsterna, som är en ren internetbordell, och införa ytterligare metoder för att kontrollera vilka tjänster som annonseras ut är att föregå med gott exempel för andra sajter om Craigslist håller vad de lovat, säger staten Connecticuts chefsåklagare Richard Blumenthal, till Reuters.Inom sju dagar ska den omdebatterade sektionen försvinna från Craigslist, och ersättas av en ny kategori där varje annons granskas i förväg. Att annonsera ut erotiska tjänster har tidigare varit gratis, men kommer nu att kosta 10 dollar. Craigslist har funnits i 14 år och är tillgänglig i över 50 länder. Ändå arbetar bara 28 personer med sajten. Auktionsjätten Ebay äger en fjärdedel av annonssajten. Bortsett från de kritiserade erotikannonserna är craigslist en mycket välanvänd sajt där allt från bilar och möbler till lägenheter säljs, byts och hyrs ut.

Tidigare i år stämdes Craigslist av staden Chicagos sherriffsämbete.

– Craigslist är den enskilt största källan till prostitution i USA. Försvunna barn, misshandlade kvinnor på flykt och kvinnor som smugglats hit från andra länder tvingas rutinmässigt att ha sex med främlingar för att de bjuds ut på Craigslist , sade sheriff Thomas Dart vid en presskonferens i Chicago då.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro