ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Protester lamslog trafiken i Göteborg

Daniel Olsson · 3 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
En handfull personer omhändertogs under gårdagens demonstrationer i centrala Göteborg.  

En handfull personer omhändertogs under gårdagens demonstrationer i centrala Göteborg.   Foto: Christina Blom


Hundratals demonstrerade mot Sverigedemokraterna

klar

Artikellänk är kopierad

INLEDANDE MÖTE. Göteborgs kollektivtrafik lamslogs i flera timmar under gårdagens protester mot att Sverigedemokraterna deltog på kommunfullmäktiges inledande möte. Militanta antifascister hade utannonserat en blockad för att hindra partiets enda ledamot Mikael Jansson från att delta i mötet på kommunhuset vid Gustav Adolfs torg.Men ett hundratal poliser var utkommenderade för att upprätthålla ordningen. Mikael Jansson kom med poliseskort till kommunhuset medan de militanta antifascisterna spärrades in på Södra Hamngatan innan de nådde fram till torget.– Dagens polis skyddar morgondagens Hitler, skrek det dryga fyrtiotalet, mestadels mycket unga och mörkklädda demonstranterna.Samtidigt hölls en fredlig, tillståndsgiven manifestation med ett hundratal deltagare på Gustav Adolfs torg.– Vi vill visa att Sverigedemokraterna är en liten extremistisk klick som inte tolereras av den breda allmänheten, sa Patrik Hooghwinkel, medlem i Rättvisepartiet socialisterna som låg bakom manifestationen.

En högerextremist som skrek slagord mot vänsteraktivisterna greps vid Tyska kyrkan. Totalt omhändertogs enligt polisen en handfull personer.– Våra mål för kvällen var att mötet i stadshuset och att den tillståndsgivna demonstrationen skulle genomföras, och det har vi uppnått, sa polisens presstalesman Jan Strannegård.Först vid 19-tiden var kollektivtrafiken igång i gen men flera turer drogs med stora förseningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro