ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Protester mot djurporr i Malmöbutik

Conny Emmelin · 10 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ägaren ser inget problem med djurporr.

Ägaren ser inget problem med djurporr. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Trots allmänhetens protester mot sexuella övergrepp på djur säljs djurporrfilmer rakt över disk i Malmö. Butiksinnehavaren har inga moraliska betänkligheter kring försäljningen. – Det handlar inte om övergrepp, säger ägaren av Grottan i Malmö.

Han tillägger att i och med att djuren har erektion tyder det på att det inte handlar om övergrepp. I går kväll arrangerade Djurrättsalliansen ett fackeltåg i Malmö för att få till en lagändring för att förbjuda sexuella övergrepp mot djur. Och enligt Johan Carlsson, pressansvarig på Djurrättsalliansen, är det inget tvivel om att det handlar om övergrepp. – Det är samma argument som man kan höra från pedofiler om att det är ett ömsesidigt samtycke. Men djur kan inte kommunicera ett nej så det är alltid ett övergrepp, säger han.

Metros rundringning till affärer som säljer porrfilmer i Malmö visar att flera slutat sälja djurporr. – Jag slutade för att jag tycker att det är så osmakligt att jag inte kan stå för det. Vi förlorade nog en del kunder när vi plockade bort de filmerna, säger Håkan Sederholm, ägare av Taboo.

Men butiken Grottan har inga planer på att sluta sälja djurporr. – Varför skulle jag sluta med det? Man har ju vad som är tillåtet, säger ägaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro