ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Prylarnas marknad värd miljarder

Stockholm TT · 10 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jo ni läste rätt, den finns faktiskt. Korvgrillen med inbyggd brödrost och anslutning för en mp 3-spelare.

Ett måste i varje hem! Och en bild av hur tekniken skapar nya produkter.

Det finns fler prylar som man inte visste att de fanns och än mindre hade en aning om att man behöver. Branschen omsätter över 1 000 miljarder kronor om året. Den svenska marknaden cirka 12 miljarder. Ryggsäcksladdare Häng med på en rundvandring i utkanterna av de jättelika utställningshallarna på CES-mässan med 2 700 utställare från 130 länder. Några få, som Microsoft, Nokia och de stora tv-tillverkarna syns tydligt.

Men vem har väl hört talas om företaget Alexander Innovation Wizard? På plats för att kränga avlyssningsmanicken "orbiter", som gör det möjligt att på 100 meters håll höra vad folk säger och spela in ljudet och kunna ladda över det på ett USB-minne.

Eller Eclipse som säljer ryggsäck med solceller för att kunna ladda mobilen. Praktisk sak om uttaget passar.

En uppenbar trend är också att det inte längre duger att sälja minnespinnar, USB-minnen, för en spottstyver. Numera har de snott design från Disneys figurer, fått blinkande färgglada skal, blivit nyckelringar. . . Fartvind till salu En annan stor trend är digitala fotoalbum som finns i alla upptänkliga utföranden.

Kinesiska Lead Data tror mycket på pastellfärgade modeller. -Med 13 funktioner, berättar en entusiastisk försäljare. TT undrar om de kan kopplas till internet. -Inte nu, men det kan vi ordna, hur många ville ni köpa? Vi går vidare bland montrarna och hittar de senaste rattarna för bilspel. Numera inte bara med vibrator i ratten. Lampor och faktiskt fartvind finns att välja som specialeffekter. Hendrixsound Av nya kameror, musikspelare, tv-apparater, trådlösa nätverk och högtalare går det säkert 13 på dussinet på mässan. Megapixelhysterin når nya höjder. Allt under tio megapixel, får anses som rena runorna numera.

Efter en rundvandring på cirka sex kilometer landar vi i tältet hos Gibson. Här kan vem som helst låta som Jimi Hendrix med hjälp av en nyutvecklad form av karaokespel, som lånat namnet av en legendarisk gura.

Ett måste till grabben eller tjejen med gitarristplaner vilken jul som helst.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro