ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Psykolog: SMS kan ta kål på relationen

Jenny Sköld · 12 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Att bråka via SMS kan vara dödsstöten för en relation som redan börjat gå utför. SMS-bråk har blivit ett allt vanligare sätt att hantera konflikter i en relation – men det leder sällan till något bra, enligt psykologiforskaren Jefferson Singer. "Det är effektivt sätt att avhandla vem som ska ta hunden och hur man ska dela upp sina ägodelar, men vad händer med deras minnen av varandra?", skriver professorn i sin blogg på tidsskriften Psychologi Todays sajt.

Enligt Singer utelämnar SMS-kommunikationen den fysiska närvaron av en annan människa. Inte bara SMS, utan även mejl och Facebook, har därför lett till att kontakterna mellan människor i det moderna samhället fått en mer flyktig prägel. "Den utelämnar vitala imaginära och fysiska dimensioner" av den andra personen – som en dialog ansikte mot ansikte, i telefon eller till och med ett brev kan ge. "Ett brev är åtminstone en konkret manifestation av dess avsändare som en digital text inte är: Den unika handstilen, val av papper och penna, lukten av parfym eller färgen av utspillt kaffe", skriver han.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro