ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Psykologen: Låtarna som är bättre än sex

Ylva Larsson · 24 Okt 2012
Uppdaterad 29 Okt 2012

Foto: Scanpix


Bohemian Rhapsody och Sex on Fire. Det är två låtar som är bättre än sex, enligt en ny undersökning. Hela 40 procent tycker dessutom att musiklyssnande är mer upphetsande än smekningar under sex.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är musikpsykologen Dr Daniel Müllensiefen som för företaget Spotify undersökt den viktiga roll musik spelar i människors romanser. 

2000 personer fick svara på frågor om musik och sex. En av tre kunde säga en låt som är bättre än sex. Bohemian rhapsody av Queen, Sex on fire av Kings of Leon och Living on a prayer av Bon Jovi är alla bättre än sex, enligt undersökningen.

Nära hälften av deltagarna tycker dessutom att musiklyssnande är mer upphetsande än smekningar under sex.

Musik är också viktigt när det kommer till att förföra någon. Marvin Gaye röstades fram som den bästa sångaren att lyssna på för att komma i stämning för att ha sex. Medan man har sex var det istället samtliga låtar från filmen Dirty dancing som var populärast att lyssna på.

För att flörta på dansgolvet ville deltagarna helst lyssna på Dancing queen av Abba, Sexy and I know it av LMFAO eller Lady in red av Chris de Burgh.

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro