ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Psykopatchefer kan skada arbetsmiljön

Annika ahnlund/metrojobb.se · 12 Nov 2014
Uppdaterad 13 Nov 2014
En chef med narcissistisk personlighetsstörning är ofta karismatisk, men inte särskilt empatisk.

En chef med narcissistisk personlighetsstörning är ofta karismatisk, men inte särskilt empatisk. Foto: Alamy


klar

Artikellänk är kopierad

Är det rimligt av den blivande chefen att bli upprörd för att jag tog referenser? Och varför är inte HR och rekryterare bättre på att sålla bort psykopater? I dag svarar Metrojobbs HR-expert Annika Ahnlund på era frågor.

Referenser på arbetsgivaren

Fråga: I en rekryteringsprocess bad jag att få prata med den som tidigare haft tjänsten. Det fick jag, men sedan fick jag veta att blivande chefen tyckt det var konstigt och att jag inte gått vidare. Är det inte okej att ta referenser på arbetsgivaren? Gunilla

Svar: Grattis till att inte ha gått vidare i denna process! Ömsesidig refe­rens­tagning är självklart okej hos arbetsgivare som har ”rent mjöl i påsen”. Att du bemöttes med skepsis, tycker jag tyder på att denna arbetsplats inte har så högt i tak och att chefen är konservativ. Vad var de rädda att du skulle få reda på? På samma sätt som jobbkandidater alltmer kollas upp, måste arbetsgivare numera räkna med att bli granskade. Det finns till och med särskilda sajter där medarbetare kan betygsätta sina arbetsgivare! Trovärdighet och transparens är ledord för dagens attraktiva arbetsgivare. Det gäller att verkligen leva upp till det man ut­lovar och att erbjuda medarbetare goda möjligheter till utveckling.

Psykopater dras till makt

Fråga: psykopaterrekryterareHR-folkJag känner många som haft till chefer och mått dåligt av det. Varför är inte och bättre på att sålla ut dem? Eskil

Svar: Anledningen till att det finns fler psyko­pater – eller personer med narcissistisk personlighetsstörning – bland människor i ledande ställning, är att dessa dras till pengar och makt. Med sin brist på ­empati åstadkommer de ­ofta stor skada hos sina medarbetare, med långa sjukskrivningar som följd. Problemet är att psykopater är mästare på att ­dupera och besitter egenskaper som efterfrågas för chefstjänster, till exempel karisma, verbal förmåga och oräddhet att fatta svåra beslut. Eftersom de saknar självinsikt svarar de inte heller ärligt på tester och intervjufrågor. Med andra ord kan sällan ens psyko­loger avslöja dem. Referenspersoner då? Högre chefer kommer knappast att vittna om ett psykopatiskt beteende. Möjligen kan före detta underordnade eller fackliga förtroendemän ge en sann bild av kandidaten som ­ledare. Men då krävs att ­rekryteraren frångår etiska principer om att inte kontakta andra referenser än de kandidaten själv uppger.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika ahnlund/metrojobb.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro