ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pungråttan Heidi går i pension

Anaïs González Cruz · 31 Aug 2011
Uppdaterad 31 Aug 2011
Kändisskapet blev för mycket för Heidi.

Kändisskapet blev för mycket för Heidi. Foto: All Over Press


Kändisskapet blev för mycket för Heidi.

klar

Artikellänk är kopierad

Den skelögda pungråttan Heidi levde ett lugnt och stillsamt liv på Leipzig Zoo i Tyskland. Men efter att en besökare publicerat bilder på henne på nätet i slutet av förra året blev hon plötsligt världskändis över en natt.

Heidi får besök av massvis med fans varje dag – och hon har till och med en egen Facebooksida. Men det exponerade kändisskapet har dessvärre tagit knäcken på henne. Nu går hon i pension för att leva återstoden av sitt liv i lugn och ro.

– Pungråttor i det vilda kan leva i upp till tre år, men Heidi kan bli upp till fem år under de rätta omständigheterna i fångenskap, förklarar en av djurskötarna, enligt Orange News.

Enligt uppgifter har Heidis ögonproblem förvärrats av kändisstressen och hon har till och med separerats från sin partner Teddy.

– Vi vill inte öka hennes stress på något vis. Eftersom hon börjar bli rätt gammal är chansen liten att hon skulle kunna bli befruktad, säger talesmannen Fabian Schmidt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anaïs González Cruz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro