ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Punkikonens kommentar till P1-utspelet: Beväpna er”

Fredrik Tideman · 23 Jul 2014
Uppdaterad 23 Jul 2014
Länken på Thåströms officiella facebooksida.

Länken på Thåströms officiella facebooksida. Foto: Skärmdump/Facebook


Efter att Gunnar Axén (M) rasat mot att Ebba Gröns låt Beväpna er” spelats i Sommar i P1 kom en uppmaning på sångaren Joakim Thåströms officiella facebooksida: ”Beväpna er …”

klar

Artikellänk är kopierad

Det var igår som den moderate riksdagsledamoten Gunnar Axén reagerade mot måndagens Sommar i P1 där poeten Athena Farrokhzad spelade Ebba Gröns låt ”Beväpna er”.

Texten i låten går bland annat ”ja dom tål lite bly i nackarna”, syftandes på borgerligheten och kungahuset.

Gunnar Axén skrev på Twitter att han slängde ut sin tv för att slippa finansiera public service genom tv-licensen. Han sa också till SVT att hans erfarenhet av Public Service i allmänhet och P1 i synnerhet är vänstervinklat.

I natt länkade Thåströms officiella facebooksida till en artikel om utspelet, med kommentaren ”Beväpna er …”.

– Jag tycker inte att det verkar vara en så klok uppmaning. Jag vet inte om vi vill ha ett samhälle där människor bär runt på vapen, säger Gunnar Axén när han får höra om inlägget.

– En det kallar det bildligt, men byt ut kungahuset och borgerligheten mot andra grupper i samhället; judar, muslimer, lärare. Det är ingenting jag tycker att man kan betala licenspengar för.

Gunnar Axén säger också att han personligen har lyssnat mycket på Thåström:

– Jag har lyssnat mycket på Ebba Grön, det finns låtar jag tycker är bra, men den här låten och texten tycker jag är helt vidrig.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro