ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Punktmarkerade gängkriminella häktade för vapenbrott

Fredrik Beckman · 11 Okt 2013
Uppdaterad 11 Okt 2013

Fyra med kopplingar till gängen i den pågående konflikten, med en rad skjutningar som följd, på Hisingen greps med vapen i lägenhet. På fredagen beslutade tingsrätten att de skulle häktas, misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

De fyra gripna männen som ingår i polisens punktmarkering av 25 stycken gängkriminella personer, misstänks efter polisens tillslag i onsdags natt för vapenbrott, narkotikabrott och dopingbrott. Två av dem är från Västra Hisingen, 31 och 26 år. Båda dömda för mycket grova brott tidigare.

De andra två, 24 och 29 år, är skrivna i Stockholm respektive Malmö. Även de är kända av polisen sedan tidigare.

Det var när polisen såg en av dem utanför en lägenhet på Godvädersgatan i onsdags som de slog till. Poliserna tycket att mannen såg narkotikapåverkad ut – och eftersom de då misstänkte brott gjordes en husrannsakan.

Då hittades både vapen och narkotika.

Åklagaren hade begärt dem häktade misstänkta för vapenbrott, narkotikabrott och dopingbrott. Enligt åklagaren är de på sannolika skäl misstänkta, alltså den högre graden av misstanke. Tingsrätten valde dock att häkta dem enbart skäligen misstänkta, alltså den lägre misstankegraden.

Det innebär att utredarna bara har en vecka på sig att få fram mer bevis för att de ska behöva sitta fortsatt frihetsberövade.

Klas Friberg, länspolismästare, ser onsdagens gripande som ett framgångsbevis för den pågående särskilda insatsen i Göteborg.

- Dels hittade vi vapen, dels hittade vi narkotika. Så vi har nu förhindrat att vapnet kommer till användning eller att just den narkotikan används av våra ungdomar. Enligt Klas Friberg hoppas man och tror att fler liknande gripanden kommer att göras i en inte alls för avlägsen framtid. - Det tror jag att vi kommer göra. Jag hoppas också dels att vi snart kommer göra gripanden i pågående mordutredningar och att vi får in mer vapen i samband med gripanden. - Vår bild är att det här sätter en väldig press på de personer som livnär sig på brott i Göteborg och vi hoppas med den här intensiva bevakningen att vi försvårar deras möjlighet att fortsätta deras kriminella näring så att vi kan förhindra ytterligare våldsdåd. 

LÄS MER: 25 män punktmarkeras i Göteborg

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro