ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pussar, kramar – och dåliga vanor

Metro · 25 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
– Jag har lärt mig att spendera mer pengar sedan jag blev tillsammans med Jonas, säger Camilla Dann, 29, som även stressar mindre sedan hon träffade Jonas Melander, 24.

– Jag har lärt mig att spendera mer pengar sedan jag blev tillsammans med Jonas, säger Camilla Dann, 29, som även stressar mindre sedan hon träffade Jonas Melander, 24. Foto: Klara Leo


Vi får det mesta av vår partner i en kärleksrelation. Även deras dåliga vanor, visar en ny studie.

klar

Artikellänk är kopierad

Att ha ett förhållande handlar om att dela, sägs det. Det låter fint, men är det inte alla gånger. För något vi ofta tar över från partnern är: dåliga vanor.

Enligt en ny amerikansk studie kan detta fenomen fungera på åtminstone två sätt: antingen har den ena partnern en dålig vana som influerar den andra, eller så har bägge dåliga vanor som de samordnar. Det kan till exempel handla om att äta onyttigt eller att hoppa över gymbesöken.

I de heterosexuella förhållanden som undersöktes i studien var det i nästan samtliga fall mannen som stod för det "dåliga inflytandet", enligt Corinne Reczek, biträdande professor i sociolologi vid University of Cincinnati.

I de homosexuella förhållandena handlade det oftare om att man synkroniserar sina ovanor. – Det kan vara så att den ena personen i relationen inte på egen hand ägnar sig åt sin last, men när deras partner har ett matchande beteende ägnar de sig åt den tillsammans, säger Corinne Reczek, enligt sajten myhealthnewsdaily.com.

Å andra sidan finns det andra studier som visar på motsatsen: att äktenskap kan främja goda hälsovanor, som till exempel regelbundna läkarbesök.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro