ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pussy Riot slagna med piskor

metro · 19 Feb 2014
Uppdaterad 19 Feb 2014

Foto: TT


Rysk Crossack-militär attackerade punkgruppen Pussy Riot med piskor och slog sönder deras gitarr när de skulle uppträda i OS-staden Sotji på onsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT

Medlemmar ur gruppen Pussy Riot hade samlats på en restaurang 30 kilometer ifrån det område där vinter-OS håller till. De lämnade restaurangen i färgglada kläder och skidmasker för att uppträda. Då attackerades de av ett dussin så kallade Cossacks, som används av polismyndigheterna för att patrullera på gatorna. De ska bland annat ha använt piskor mot gruppen och ska även ha slagit sönder en gitarr, rapporterar AP.

Efter fem minuter stod en manlig Pussy Riot-medlem kvar med blod i ansiktet, som säger att han hade knuffats till marken. Polisen anlände sedan och började fråga vittnen om vad som hade hänt. Ingen greps.

Det ryska konstnärskollektivet Pussy Riot har genomfört flera uppmärksammade protestaktioner i Moskva och i februari 2012 greps tre av medlemmarna. Aljochina, Tolokonnikova och Jekaterina Samutsevitj dömdes till två års fängelse för att ha framfört en pussy Rprotestsång som gick ut på att få bort president Vladimir Putin. De protesterade också mot ortodoxa kyrkans stöd till Putin i presidentvalskampanjen.

LÄS MER: Pussy Riot gripna i Sotji

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro