ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Putin förnekar rysk inblandning i USA-valet

TT · 16 Jul 2018
Uppdaterad 16 Jul 2018
I dag träffades Rysslands och USA:s ledare i Helsingfors.

I dag träffades Rysslands och USA:s ledare i Helsingfors. Foto: TT


Ryssland har aldrig och kommer aldrig att lägga sig i ett amerikanskt presidentval, sade Rysslands president Vladimir Putin vid en presskonferens efter toppmötet med USA:s president Donald Trump i presidentpalatset i Helsingfors. Han betonade också ländernas ansvar för att bevara säkerheten i världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Rysslands president Vladimir Putin inleder pressträffen efter mötet med USA:s president Donald Trump. Putin säger att samtalen med Trump varit uppriktiga och fruktbara.

Han säger också att de som stormakter bär ett särskilt ansvar för att upprätthålla stabilitet och säkerhet i världen och att det är viktigt för dem att samarbeta för att möta globala utmaningar.

Putin säger att han och Trump har diskuterat situationen i Israel och förhållandet till Syrien. Även Nordkorea har diskuterats under toppmötet.

Förnekar rysk inblandning i valet

Putin säger att Donald Trump under mötet tog upp frågan om Ryssland har försökt påverka det amerikanska valet, och Putin säger att Ryssland aldrig har och aldrig tänker lägga sig i USA:s interna angelägenheter. Det är också viktigt att inleda dialog om kärnvapenbalans och Putin säger att Ryssland vill utvidga nedrustningsavtalet Start.

Foto: TT
Foto: TT

Inför mötet sade Trump att han skulle diskutera handel, kärnvapennedrustning och Kina med sin ryske kollega. Han nämnde inte de frågor som legat till grund för de senaste årens försämrade relationer länderna emellan, däribland Rysslands annektering av Krim och uppgifterna om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet.

Trump berörde dock den sistnämnda frågan indirekt i en tweet i morse. Där beskrev han ”häxjakten”, det vill säga utredningarna om misstänkt samröre mellan Trumps stab och den ryska regeringen, som en av orsakerna till de dåliga relationerna med Ryssland.

”Vi håller med”, svarade det ryska utrikesdepartementet via sitt Twitter-konto.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro