ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Putin tillbaka – under hans frånvaro exploderade nätet

Linnea Carlén · 16 Mar 2015
Uppdaterad 16 Mar 2015

Foto: Skärmdump Twitter


Rysslands president Vladimir Putin hade inte synts till på nästan två veckor. Det hela fick nätet att fullkomligen översvämmas av spekulationer och skämt om vart han kunde tänkas hålla hus.

klar

Artikellänk är kopierad

Vladimir Putin har varit borta från offentligheten sedan den 5 mars, och spekulationerna och skämten har tilltagit för var dag som gått. Trots att ryktena ihärdigt förnekats av hans talesman Dmitrij Peskov, som försökt övertyga omvärlden om att hans chef mår utmärkt, har nätet inte låtit sig stoppas.

Putin kallar USA för kuppmakare Var det en statskupp på gång? Hade han drabbats av influensan eller fått ryggproblem? Var han på judokurs i nordkoreanska Pyonyang tillsammans med Kim Jong-Un? Vilade han upp sig efter en plastikopereration? Hade han åkt till Schweiz med sin flickvän för att föda deras gemensamma barn? Eller var han rent av död? Den teorin var på måndagen den vanligast förekommande och dominerade Twitter under hashtaggen #PutinUmer (Putin är död). Men som vanligt vet nätet få gränser och skämtsamma fotomontage, mems och bilder på en "upphittad Putin" lockade till många skratt. Hashtaggen #WhereIsPutin är en av många där teorierna trillat in.

Och vem vet, kanske rullade han runt på ett Ritz-kex någonstans på vischan?

Kanske hade han utkonkurrerat vesslan och hoppat på gröngölingen för att bli en ny viral succé? Eller rent av tagit en ridtur på en My little pony?

Har han gått och gömt sig inuti en klassisk rysk docka, så kallad babusjka (farmor/mormor)? Det påstår i fall twitteranvändaren Laura, som säger sig ha funnit honom.

Kanske hade han tagit en kort semester för att snart dyka upp igen?

Under tiden hans tillhåll förblev oklart fortsätta nätet, och världsledarna, att fråga sig vart han tagit vägen.

Efter sin nära två veckor långa bortavaro från offentligheten väntade Vladimir Putin på måndagen möta Kirguzistans president Almazbek Atambajev i S:t Petersburg. Skulle han inte dyka upp menade Rysslandskännaren Kristian Gerner, professor emeritus i historia vid Lunds universitet, att man eventuellt måste se hans frånvaro som sammankopplad med hans tidigare uttalande om att sätta in kärnvapen för att försvara Krim.

Putin: Vore tråkigt utan skvaller Men vid 12-tiden svensk tid visade sig Putin, och en bild twittrades kort därefter ut av den ryske journalisten Dmitry Smirnov:

– Det skulle vara tråkigt utan skvaller, kommenterade Putin det hela i samband med ett möte med Kirgizistans president Almazbek Atambajev i S:t Petersburg, enligt nyhetsbyrån Ria. Var han befunnit sig och vad som ligger bakom hans tio dagar långa frånvaro är fortfarande oklart.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro