ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pyroman misstänks härja i villaområde

Tobias Sahlén · 27 Okt 2013
Uppdaterad 27 Okt 2013
– Det känns obehagligt, speciellt när man gå ut på kvällarna. Och man undrar vad som ska häna härnäst, säger Berit Larsson. Hon bott i området i över 40 år och är en av dem som drabbats av den misstänkte pyromanen. I våras fick de sin bil uppbränd.

– Det känns obehagligt, speciellt när man gå ut på kvällarna. Och man undrar vad som ska häna härnäst, säger Berit Larsson. Hon bott i området i över 40 år och är en av dem som drabbats av den misstänkte pyromanen. I våras fick de sin bil uppbränd. Foto: Lotta Bergseth


13 bränder i samma villaområde de senaste fyra åren – men polisen kan inget göra på grund av resursbrist. – Det som händer är bedrövligt, säger Berit Larsson, vars bil brann i våras.

klar

Artikellänk är kopierad

Den senaste branden inträffade för ett par veckor sedan, när någon tände eld på en garagelänga. Branden anlades i träpanelen, men Räddningstjänsten hann fram innan elden spred sig.
Den senaste branden inträffade för ett par veckor sedan, när någon tände eld på en garagelänga. Branden anlades i träpanelen, men Räddningstjänsten hann fram innan elden spred sig.Foto: Lotta Bergseth

En pyroman misstänks härja i Spånga och kan ligga bakom sex bränder i år. Totalt har det inträffat 13 bränder de senaste fyra åren i det tidigare fridfulla området, enligt lokaltidningen Mitt i.

Den senaste branden inträffade för ett par veckor sedan, när någon tände eld på en garagelänga. Branden anlades i träpanelen, men Räddningstjänsten hann fram innan elden spred sig. Tursamt nog, för radhuslängorna ligger tätt. Plank, små förråd och yviga träd bildar ihop dem ytterligare – så konsekvenserna skulle kunna bli mycket värre.

De boenden som Metro har träffat längs med Gränsvägen berättar om ett lugnt, trevligt och fridullt område att bo i – fram tills för ett år sedan då det skett flertal bränder i både garage, förråd, fordon och även flera inbrott.

– Det känns obehagligt, speciellt när man gå ut på kvällarna. Och man undrar vad som ska häna härnäst, säger Berit Larsson.

Hon bott i området i över 40 år och är en av dem som drabbats av den misstänkte pyromanen. I våras fick de sin bil uppbränd.

– Det som händer är bedrövligt. Nu får det vara nog, säger hon.

Förra veckan hölls ett stormöte i den närbelagda skolan där bland annat polisen fanns på plats. Där diskuterades det bland annat at starta en nattvandring, något som Berit  Larsson tycker är en bra ide.

– Jag har själv erbjudit mig att delta.

Polisen har dock inte lagt ned så mycket arbete på att hitta gärningsmannen.

– Jag förstår att de boende är rädda, men vi har inga resurser. Om någon har sett något eller har några misstankar borde de förstå att de ska ringa polisen, säger Anders Hägglund på Västerortspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro