ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pyromanen fångades på app i mobilen

Leif Oldenburg · 4 Maj 2014
Uppdaterad 4 Maj 2014

Strax före klockan fyra på morgonen vaknade amerikanskan Lacy Cooper av en kraftig smäll. I sin mobil, som via en app var kopplad till husets övervakningskameror, såg hon hur en brandman kastade en brinnande stol från hennes veranda. På inspelningen fanns även den misstänkta pyromanen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hela lördagsnatten hade brandmännen i Portland, Oregon, följt i pyromanens spår. Man hade släckt bränder i hus, bilar och båtar. Samtliga bränder hade inträffat inom ett begränsat område i en villaförort.

Eftersom så många brandmän var i tjänst, upptäcktes den brinnande stolen på Lacy Coopers veranda efter bara några minuter. 

Väckt av smällen och efter en snabb blick i mobilen förstod hon vad som hänt och öppnade dörren till verandan:

– Där stod en brandman. Han bad om lite vatten för att släcka den glöd som fanns kvar på verandan. Vi hade verkligen tur att brandmännen fanns så nära. Annars vet jag inte hur det hade slutat, säger Lacy Cooper till Oregonlive.com.

När hon spolade tillbaka filmupptagningen i appen såg hon hur en ung man med munkkåpa närmade sig verandan och satte eld på stolen.

Lacy Cooper och hennes make Brent Jones har nu lagt ut inspelningen på sociala medier i hopp om att någon ska känna igen den misstänkte pyromanen. Under bara några timmar orsakade han skador för över 200 000 kronor. Inga människor skadades.

Bilder från Lacy Coopers övervakningskameror.
Bilder från Lacy Coopers övervakningskameror.
klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro