ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Quackniix efter sista matchen med Fnatic: Taggad på att få börja om

Linda "Ding1" Herman · 17 Jun 2018
Uppdaterad 17 Jun 2018
Dob "Quackniix" Engström

Dob "Quackniix" Engström Foto: Abraham Engelmark/Dreamhack


Efter en turbulent tid i Fnatic är Heroes of the Storm-svensken Dob "Quackniix" Engström taggad på att få börja om på ruta ett igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det gick inte hela vägen för Fnatic och svensken Dob ”Quackniix” Engström i HGC Mid-Season Brawl under Dreamhack Summer. Laget fick under söndagseftermiddagen ta sitt pick och pack och lämna turneringen efter att ha slagits ut av Team Dignitas. Matchen var den sista för den 22-årige flex-spelaren i svart-orange mundering.

Anledningen tycks framförallt ha berott på underprestation från Quackniixs håll, och enligt honom själv en stor portion psykisk ohälsa.

– Jag blev utbränd och började helt enkelt att underprestera för att jag inte mådde bra alls varken psykiskt och fysiskt. Det känns jättetråkigt att lämna fnatic, men samtidigt kom det till en punkt med problem som inte gick att lösa. Jag är inte alls arg på dem för det valet eftersom jag varit i ett sådant tillstånd. Jag presterade inte i närheten av min standard, berättar han för Metro Esport.

Även om vetskapen om att helgens turnering var den sista för honom var stämningen allt annat än dålig, snarare tvärtom. Det är en glad och positiv Quackniix som öppensinnat berättar om hur det tuffa beslutet i stället lett till en ljusare tid.

– Det har varit skitbra ända sedan allt blev bestämt. Det tog ju såklart några dagar att processa allt, men efter det kändes det skönt. Jag hade känt att jag mått så dåligt psykiskt, haft press och att atmosfären verkligen var skit så länge. Det var inga bra arbetsförhållanden direkt. Men nu var det mer “nu går vi all in, nu går vi och har kul!” och allt blev så mycket bättre. Så som jag hoppats på att den skulle vara hela tiden. På så sätt har vi presterat bättre nu i det sista än vad vi har gjort i hela ligan, berättar han och ler.

Slutet i Fnatic innebär däremot inte slutet på spelarkarriären. Härnäst står laget Zealots på tur.

– Jag känner att jag kan börja om på nytt. Jag är verkligen skittaggad på att få börja om med en ny grupp. Förhoppningsvis, om jag kommer tillbaka till min standard, så tror jag att vi kommer vara topp tre for sure, avslutar han.

LÄS MER
Female Legends smygstartar arbetet att skapa framtidens esport
klar

Artikellänk är kopierad

Linda "Ding1" Herman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro