ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rabatter försvinner på Operan

Stockholm TT Spektra · 8 Maj 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm (TT Spektra) Kungliga Operan slopar sina pensionärs- och sista minuten-biljetter från och med nästa säsong. – Vi gör allt för att jaga intäkter. När det gäller pensionärerna har vi gjort bedömningen att de har råd ändå, säger Anders Franzén, teaterchef och vd. I dagsläget har pensionärer 15 procent rabatt på biljettpriset på Kungliga Opean och sista minuten-biljetter är 35 procent billigare. Men när höstsäsongen drar igång i slutet av augusti försvinner de. – Det är inte för att tjäna pengar utan för att omfördela. Med andra erbjudanden kan vi nå en ny publik, säger Lena Hellström, biträdande försäljningschef och marknadsförare. Vilka erbjudanden som kommer istället är inte klart men Lena Hellström nämner att en grupp att rikta sig till eventuellt blir studenter. Internationalisering Kungliga Operan kan inte samarbeta med operahusen i Helsingfors, Köpenhamn eller Oslo på grund av begränsningar i huset. För en internationell satsning av Kungliga Operan krävs ett nytt operahus och Anders Franzén är övertygad om att det blir det. Med ett nytt operahus kan det också bli möjligt att ha föreställningar alla dagar i veckan. På försök har Kungliga operan denna säsongen haft fem söndagsföreställningar, vilket de fortsätter med nästa säsong. Men det är också förhandlingar om arbetstider som behöver bli klara om söndagsföreställningarna ska bli permanenta. Säsongen 2006/2007 smygstartar i slutet av augusti, i samband med att Kungliga Operan deltar i Stockholms Kulturfestival. I september är det premiär för "Siegfried" den tredje delen av Wagners "Nibelungens ring". Rollen som Siegfried görs av Lars Cleveman alternativt Pär Lindskog. Barnopera I december 2006 är det premiär för "Loranga, Masarin och Dartanjang". Det är en barnopera efter Barbro Lindgrens böcker. Carl Unander-Scharin, som själv också har en roll, har gjort musiken, Barbro Lindgren har bidragit med repliktexter och librettot är skrivet av Magnus Carlbring. Under våren 2007 är det premiärer för Verdis "La Traviata", januari, Stravinskijs "Rucklarens väg", mars, och Mozarts "Così fan tutte", maj. Balettpremiärer under säsongen är "Colours", där tre verk av tre olika koreografer visas under en föreställning. "Colours" börjar visas i november 2006. I slutet av maj 2007 är det dags för den moderna Askunge-sagan "Cendrillon".

Anna Smedberg/TT Spektra [email protected] //bilder: 2 Bildtext 1: Operachefen Anders Franzén tar bort pensionärsrabatten på Operan. Foto: Scanpix/Arkiv Bildtext 2: Lars Cleveman sjunger Siegfried i "Nibelungens ring" på Operan i höst. Foto: Scanpix/Arkiv

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro