ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Raconteurs är inte tillfälliga

Peter Eliasson · 30 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jack White från White Stripes har ett band med välbekante sångaren Brendan Benson och heta garagerockarna Greenhornes. Kvartetten lystrar till namnet Raconteurs och lade sig på topp tio direkt både i England och USA med sin debut "Broken Boy Soldiers". En del kallar dem supergrupp, andra ett hobbyprojekt beroende på vem man frågar, men sådant snack tycker White bara är nonsens. – Ja, för mig är Raconteurs bara ett band rakt av. Att kalla oss supergrupp verkar så överdrivet, men vi är inget slit- och slängband heller. Därför är det trist om folk blir besvikna för att vi inte lever upp till förväntningar andra skapat.

FÅTT SKIT White berättar att bandet fått skit från en del kritiker. Men de flesta har trots allt varit schyssta och det är han tacksam för. – Alla som säger att dom inte bryr sig om recensioner ljuger. Om jag inte brytt mig kunde jag lika gärna spelat själv hemma i sovrummet. Men jag låter mig inte styras åt ett visst håll för att folk ska gilla musiken.

INTE TILLFÄLLIGT Sedan försäkrar White att Raconteurs inte bara är en tillfällig grej. Visserligen har alla fyra i bandet egna karriärer vid sidan om, men det problemet viftar han bara bort. – Jag har alltid tid till allting och vill inte försaka någonting. Det hade varit väldigt lätt att bara koncentrera mig på White Stripes för att det är vad jag är känd för. Men jag måste göra det på mitt sätt.

SER LJUSET De senaste åren har det White även fått rubriker för ett barslagsmål och den numera avslutade romansen med Renée Zellweger. Sångaren medger att dessa skriverier distraherat honom, men han kan samtidigt se ljuset i slutet på tunneln – Skvallret kommer gradvis att försvinna. Folk kommer att tröttna på mig rätt fort. Jag är inte tillräckligt spännande och går helst inte på parties, så jag är inte precis någon celebritet.•• Försöker du medvetet hålla en låg profil? – Jag vet inte. Det här är inget jag kan göra så mycket åt själv. Somliga är kändisar till hundra procent utan att vilja vara det medan en del alltid drömt om att vara det. Själv har jag aldrig haft sådana ambitioner. Jag vill bara vara en låtskrivare som inte behöver jobba med något annat. Det är det enda jag bryr mig om.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Eliasson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro