ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rädda Barnen: Adoptera inte, Madonna!

Jenny Sköld · 29 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Madonna, här med sonen David Banda.
Madonna, här med sonen David Banda.

Organisationen vädjar till stjärnan att ändra sina adoptionsplaner.Välgörenhetsorganisationen Rädda Barnen vädjar nu till Madonna att låta den 4-åriga malawiska flickan Mercy James, hon planerat att adoptera, stanna i sitt hemland, skriver CNN på nätet.– Det bästa för barnet är att låta det stanna på sin hemort. De flesta barn på barnhemmen har en förälder i livet, eller släktingar som kan ta hand om dem, säger organisationens talesperson Dominic Nutt.På söndagen väntas den blivande fyrabarnsmamman Madonna anlända till Malawi för att skriva på adoptionspapprerna för lilla Mercy James. Madonna har sedan tidigare dottern Lourdre,  Rocco och David Banda, 3, som hon adopterade efter ett besök på ett barnhem i Malawi 2006. Redan då hade hon först uttryckt önskemål om att adoptera Mercy James, men flickans släktingar motsatte sig då adoptionen.Även då utnyttjade flera stora välgörenhetsorganisationen uppmärksamheten kring Madonnas adoption för att föra fram sin adoptionskritiska agenda.

Det fattiga landet Malawi, som ligger i sydöstra Afrika, hyser 900 000 föräldralösa barn. Madonna har gjort dokumentären "I Am Because We Are" för att rikta uppmärksamhet mot fattigdomen i landet och är också en av grundarna till välgörenhetsorganisationen "Raising Malawi".

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro