ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Räddades från öde ö – genom att skriva "hjälp" i sanden

Hugo Ewald · 9 Apr 2016
Uppdaterad 9 Apr 2016

Foto: U.S. Coast Guard Hawaii Pacific


Under torsdagen räddades tre män från en öde ö i Stilla havet. Männen kunde hittas genom att de med hjälp av palmblad skrivit "hjälp" i sanden på ön.

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagsmorgonen fick Guams myndigheter höra om att ett skepp som var på väg till ön Weno i Mikronesien hade försvunnit. Flera räddningspatruller gav sig ut för att söka efter människorna som försvunnit.

Först på torsdagen kunde personerna återfinnas, när en besättning från USA:s flotta upptäckte tre män med flytvästar i handen och som i sanden hade skrivit hjälp med stora bokstäver genom att använda sig av palmblad. Det skriver USA:s kustvbevakning i ett pressmeddelande► LÄS MER: Försökte hoppa från bro – räddades av mänsklig kedja

Männen ska ha kapsejsat under måndagkvällen, bara timmar efter att de gett sig av. De simmade drygt 3 kilometer i mörkret tills de kom fram till den lilla ön Fanadik, flera mil norr om Papua nya Guinea. 

I tre dagar var de sedan strandade där, innan de återfanns. Männens familj meddelades och i slutändan fick de med hjälp av en liten båt resa tillbaka till Pulap där de ursprungligen rest från. 

– Våra kombinerade ansträngningar, stärkta av många andra resurser som tillsammans hjälpts åt, innebar att vi lyckats med att rädda de här tre männen, säger William White, talesperson för USA:s kustbevakning, i ett pressmeddelande.► LÄS MER: Karlee blev inlåst i kylrum – kallade på hjälp med ketchup

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro