ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Räddande ängel ger vitryska familjen tak över huvudet

Moa Kärnstrand · 20 Sep 2013
Uppdaterad 20 Sep 2013
Väckt hopp för Vitryska familjen Nytt hopp har nu väckts att familjen med den 1,5-åriga flickan ska få någonstans att bo.

Väckt hopp för Vitryska familjen Nytt hopp har nu väckts att familjen med den 1,5-åriga flickan ska få någonstans att bo. Foto: Christina Blom


Nu väcks hoppet för den vitryska familjen i Mölndal. Efter dagens artikel i Metro har de erbjudits ett tillfälligt boende av en privatperson. Och en halv månadshyra har redan kommit in till insamlingen som startats för familjens räkning.

klar

Artikellänk är kopierad

– De har fått erbjudande om juridisk hjälp från två håll och vi har redan fått in en halv månadshyra trots att vi bara haft insamlingen igång i två dagar, säger Pumba Johansson från Pingstkyrkan i Mölndal, som hjälper familjen som flytt till Sverige från Vitryssland och bott tillfälligt i en stuga på Åby Camping och nu blir hemlösa när stugan rivs.

Metro skrev i går om hur Pingskyrkan ryckt in för att hjälpa familjen. Under natten som gått blev familjen placerad av socialjouren i Göteborg och för kommande nätter fram till att de får tillgång till en lägenhet i Mölndal tack vare kyrkans hjälp, har en privatperson erbjudit sig att ge familjen husrum gratis. – Om man kan hjälpa ska man väl hjälpa, säger kvinnan som har plats på sin gård för familjen. – Jag har två rum på min gård där de kan bo över helgen.

Pumba Johansson fortsätter att kämpa för att familjen ska få hjälp via socialtjänsten i Mölndals kommun, men ingen myndighet vill i dagsläget ta ansvar för familjen. – Vi har kontakt med ett vandrarhem i Mölndal som förmodligen också kan tänka sig att ta emot dem gratis, säger Pumba Johansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro