ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Räddningstjänsten: Skriv inte till oss på Facebook när det brinner i ditt hem

Malin Hansson · 10 Jan 2016
Uppdaterad 10 Jan 2016
Räddningschef  Nils Weslien  varnar för att rapportera på Facebook om akuta händelser.

Räddningschef  Nils Weslien  varnar för att rapportera på Facebook om akuta händelser. Foto: Alamy/pressbild


Räddningstjänsten i Karlstad har fått nog av folk som skriver om händelser som kan vara akuta i sociala medier. I ett Facebookinlägg varnar de för det potentiellt farliga beslutet.

klar

Artikellänk är kopierad

I inlägget på Räddningstjänsten Karlstadsregionens Facebooksida står bland annat att de får frågor via Facebook som kan vara akuta.

LÄS MER: Brandmannen Karl: Kör inte i 80 förbi en olycksplats, visa respekt!

Nils Weslien är räddningschef på räddningstjänsten i Karlstad. Det var inte han som skrev inlägget, men han känner väl igen sig i fenomenet att folk skriver på Facebook för att få hjälp i stället för att ringa till larmcentralen.

– Det händer lite hela tiden, folk skriver att de bränt sönder spisen eller att de känner en röklukt eller annat konstigt och vill att vi ska komma, säger han till Metro.

Räddningstjänsten har inte heltidsbevakning på sociala medier och genom inlägget hoppas Nils Weslien och hans kollegor att fler ska förstå att det är viktigt att ringa 112 om det är någonting akut.

– Det är självklart jätteviktigt att ringa 112 när det är allvarligt, så är det alltid och det behövde vi förtydliga. säger han.

LÄS MER: Polisen har fått nog av nyfikna vittnen: Sluta filma!

Inlägget på räddningstjänstens hemsida:

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro