ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Radiopratarna som busringde stängs av

Aron Andersson · 8 Dec 2012
Uppdaterad 10 Dec 2012
Radiopratarna som busringde stängs av

Radiopratarna som busringde stängs av Foto: Scanpix


Hon gick på radiokanalens busringning. Tog sedan livet av sig. Nu har radiopratarna stängts av.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är en tragisk händelse som inte hade kunnat förutses och vi är djupt ledsna, säger Rhys Holleran, vd för företaget som äger radiokanalen.

Det var på tisdagen som busringningen skedde då radiopratarna utgav sig för att vara drottning Elizabeth II och prins Charles. De bad om information om gravida Kate Middletons tillstånd och sjuksköterskan som svarade kopplade samtalet vidare. Nu har hon hittats död efter ett misstänkt självmord.

Den australiska radiokanalen hävdar att de inte brutit mot någon lag, samtidigt som sjukhuschefen påstod motsatsen tidigare i veckan. – Jag tror att busringningar som idé inom radio har funnits i årtionden. Det görs över hela världen och ingen kunde rimligtvis ha kunnat förutse vad som skulle ske, säger Rhys Holleran.

Samtidigt har flera lyssnare hört av sig och krävt att programledarna som genomförde busringning ska få sparken. Programmet har tagits bort från sändning och båda programledarna är avstängda tills vidare, skriver BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro