ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Radioprofilen kallar Janne Josefsson för nazist

Karolina Skoglund · 8 Maj 2014
Uppdaterad 8 Maj 2014

Efter onsdagens Uppdrag granskning”, som granskade vänsterextremistiska organisationer, gick SR-profilen Ametist Azordegan till attack mot Janne Josefsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Janne Josefsson slår tillbaka mot Ametist Azordegans kritik: ”Jag är inte nazist.”
Janne Josefsson slår tillbaka mot Ametist Azordegans kritik: ”Jag är inte nazist.”Foto: TT

I onsdags sändes ”Uppdrag gransknings” andra del av ”Det politiska våldet”. I det första avsnittet granskades den nazistiska organisationen Svenska Motståndsrörelsen. Denna gång stod vänsterextremistiska organisationer som AFA och Revolutionär front som fokus för granskningen.

Nu kallas journalisten Janne Josefsson från programmet för nazist. Bakom uttalandet står SR-profilen Ametist Azordegan. ”Kan inte Janne Josefsson bara komma ut som nazist/SVP en gång för alla?" och ”Jag trodde aldrig att en reell nazist (SVP) skulle få gråta ut i Public Service, utan kritiska frågor från journalisten. Hejdå.” skrev hon bland annat på Twitter efter programmet.

Men Janne Josefsson slår tillbaka:

– Jag är inte nazist. Jag är inte med i Svenskarnas parti. Jag är journalist, säger Janne Josefsson till Expressen.se

LÄS ÄVEN: SVT kräver ursäkt från radioprofil

Men det var inte bara radioprofilen som reagerade på programmet. Sebbe Staxx, medlem i bandet Kartellen och som intervjuades i programmet, menar att han intervjuades på falska premisser.

”I Uppdrag Granskning som sänds ikväll så intervjuas jag under premissen att jag ska prata om nazismens framfart i samhället och Kartellens avståndstagande från nazismen. Istället blir jag utfrågad om Revolutionära Fronten, en grupp jag inte är med i och aldrig varit med i. Jag är med i och representerar artistkollektivet Kartellen. Däremot är jag sedan tidigare bekant med enskilda individer i RF, på samma sätt som jag känner allt från bankrånare till moderata kommunalpolitiker,” skriver han på Kartellens Facebooksida. 

Ametist Azordegan skriver själv i ett öppet brev om kontroverserna:

"Det räckte ju med ett enda raljerande mot en journalistkollega för att jag ska få alla rasistiska våldshot. Det är Sverige idag.” 

Läs hela inlägget här.

LÄS ÄVEN:

Nazister knivhögg förbipasserande man i magen

De föll offer för vänstervåld

Nazister ”mer aggressiva och aktiva” än tidigare

Misshandlades på öppen gata – ”Polisen förhörde aldrig nazisterna”

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro