ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Radioprofilen togs på bar gärning

John Lindblom · 7 Okt 2011
Uppdaterad 7 Okt 2011
Mannen togs på bar gärning när han förgrep sig på en minderårig flicka. Hans arbetsgivare Sveriges Radio hade i går kväll inte fattat beslut i anställningsfrågan.  

Mannen togs på bar gärning när han förgrep sig på en minderårig flicka. Hans arbetsgivare Sveriges Radio hade i går kväll inte fattat beslut i anställningsfrågan.   Foto: Per-Olof Sännås


Programledaren dömd för sexuellt övergrepp mot barn. Huvudvittnets iakktagelser vägde tungt.

klar

Artikellänk är kopierad

Den riksbekante radioprofilen togs på bar gärning när han förgrep sig på flickan. Det kvinnliga huvudvittnets iakttagelser bidrog starkt till att Stockholms tingsrätt i går dömde radiostjärnan till åtta månaders fängelse. När Metro nådde den mycket populäre radioprataren i går lät han mycket nedstämd. – Nej, jag har inte läst någon dom alls. Men jag känner till domslutet och det kommer omedelbart att överklagas, sa radioprofilen till Metro. Stockholms tingsrätts dom i går var betydligt mindre informativ än de flesta andra tingsrättsdomar gällande sexualbrott mot barn. Dock slogs fast att radioprofilen inte kan dömas enligt kammaråklagare Alexandra Bopps åtal, våldtäkt mot barn. I stället fälls radiostjärnan för sexuellt övergrepp mot barn. Ett kvinnligt huvudvittne som i nästan en timmes vittnesmål redogjort för vad hon såg den åtalade göra med sina händer med flickan, utgjorde stark bevisning. – Hon blev vittne till händelsen, bekräftar rådman Allan Camitz. Radioprofilen, som omedelbart i somras fråntogs programledaruppdragen i samband med Metros avslöjande om brottsanklagelsen,  döms även till att betala 40 000 kronor i skadestånd till flickan.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro