ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Raggade tjejer – med stulna bilder på Alexander, 27

Hugo Ewald · 3 Nov 2015
Uppdaterad 3 Nov 2015

Foto: Privat


Plötsligt sa en bekant till 27-åriga Alexander Reinholdsson att hon stött på honom på en dejtingsajt. Det var konstigt, eftersom han hade en stadig partner. Snart visade det sig att en man i Norrland stulit hans bilder för att använda dem på dejtingsajter.

klar

Artikellänk är kopierad

Det började redan under våren. Plötsligt fick 27-åriga Alexander Reinholdsson meddelanden på Instagram från personer som påstod att de träffat honom på nätdejtingtjänsten Badoo.

– Då jag "Nej, det tror jag inte att du gjorde". Jag har en sambo sedan en relativt lång tid tillbaka, säger Alexander.► LÄS MER: Polis stal kvinnas identitet på Facebook med hennes privata bilder

Det hände flera gånger till, och nyligen var det en bekant som kom fram till Alexander. Hon hade precis blivit singel, och berättade att de hade chattat via en dejtingapp – men att han där kallat sig Johan och bodde i Norrland. Alexander förstod ingenting.

– Lyckligtvis var den här killen tämligen korkad, jag kunde hitta företaget han jobbade på och där fanns det bara en Johan. Då var det ju inte jättesvårt att lägga upp ett och ett.

Alexander lyckades få tag på mannens nummer, och såg att över 50 personer sökt efter det på diverse nummerupplysningstjänster. Johan polisanmälde sedan mannen som utgett sig för att vara honom, någonting han skriver om på sin blogg. Att han lyckades spåra mannen var en slump som kom ur att hans bekanta blivit uppchattad.

Enligt Alexander har det säkert hänt femton gånger att någon tagit hans bilder, men det var först nu han kunde spåra numret.

– Jag tror att det här är ett problem som drabbar många, säger han.

Alexander har anmält mannen, men polisen har lagt ner utredningen. ► LÄS MER: Bilderna på Louise, 31, stals – användes till reklam för bantning

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro