ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ragnar Hagelin: Jag är förbannad

Jonas Andersson · 16 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ragnar Hagelin är upprörd efter att det visat sig att en av den argentinska militärjuntans bödlar har studerat i Sverige.

Ragnar Hagelin är upprörd efter att det visat sig att en av den argentinska militärjuntans bödlar har studerat i Sverige. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Dagmar Hagelin.
Dagmar Hagelin.

Ragnar Hagelin, pappa till mördade Dagmar Hagelin, är mycket upprörd och förvånad över uppgifterna om att en av den argentinska militärjuntans bödlar har studerat på FN-skolan World Maritime University i Malmö (WMU).- Jag är förbannad för att de djävla förövarna har kunnat gömma sig i fria länder, säger Ragnar Hagelin till Metro.

I tisdags berättade Metro att den argentinske bödeln började studera på WMU efter att ha deltagit i det så kallade ”smutsiga kriget” då 10 000-tals vänstersympatisörer dödades i Argentina.

Det argentinska rättsväsendet har nu kontaktat det svenska justitiedepartementet i Sverige för att få reda på mer om mannens studietid här. Han har varit officer i den argentinska marinen och anklagas för att ha varit inblandad i de grymheter som utspelade sig på Marinens mekaniska högskola (ESMA) i Argentina mellan 1976 och 1983. Där misstänks bland annat Dagmar Hagelin ha avrättats efter att ha gripits av misstag.

Under tiden som officeren studerade på WMU i Malmö kämpade den ovetande Ragnar Hagelin för att hans dotters misstänkte mördare Alfredo Astiz och de andra bödlarna från ESMA skulle ställas inför rätta.

Ragnar Hagelin hyser goda förhoppningar om att rättvisa kommer att skipas i Argentina.- Över 500 håller på att ställas inför rätta. Man håller på att bygga ett specialfängelse till dem, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro