ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ralph Lauren "firar 40" med självbiografi

Anders Bergmark · 29 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: PETER FOLEY


klar

Artikellänk är kopierad

Säg Ralph Lauren och bilder av propra ungdomar på prestigefyllda östkustuniversitet poppar upp i bakhuvudet. Den 68-årige, Bronxfödde amerikanen har som ingen annan designer förmågan att frammana idealiserade drömvärldar med sina kläder.

I sin nyutkomna självbiografi Ralph Lauren ger han själv en ledtråd till den här filmiska förmågan.– När jag arbetar med en kollektion känns det som om jag gör en film. Jag vill förmedla en historia, så jag antar att man kan säga att jag berättar med mina kläder.När han designar tänker han ut en rollfigur:– Jag funderar över vem hon är, var hon bor, vilken smak hon har. Jag skapar för henne och genom henne.

Kanske är det nyckeln till klädernas dragningskraft. Släng en av hans osannolikt mjuka tweedkavajer över axlarna, häng på en yllehalsduk och de höstgula bladen påekarna kring Princeton University anas plötsligt någonstans strax utanför synfältet. Ralph Lauren är utgiven på Rizzoli International Publications och kostar cirka 700 kr.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Bergmark
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro