ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ramadan och Murseli efterlysta av Interpol för mord i Örebro

Karl Enn Henricsson · 16 Aug 2018
Uppdaterad 16 Aug 2018
30-årige Ramadan Ramadan och 22-årige Muhamed Murseli är efterlysta av Interpol, misstänkta för mord i Vivalla i Örebro.

30-årige Ramadan Ramadan och 22-årige Muhamed Murseli är efterlysta av Interpol, misstänkta för mord i Vivalla i Örebro. Foto: Polisen/Interpol


I samband med en skjutning dödades två män i Vivalla i Örebro. Muhamed Murseli, 22, och Ramadan Ramadan, 30, är nu efterlysta av Interpol. Ramadan misstänks ha stuckit och skurit ett av offren.

klar

Artikellänk är kopierad

På tisdagskvällen den 3 juli inträffade en skottlossning i stadsdelen Vivalla i Örebro, varefter två män dödades. Flera män sitter häktade misstänkta för mord, och två män är efterlysta för inblandning. Nu kan Metro berätta att det handlar om 22-årige Muhamed Murseli och 30-årige Ramadan Ramadan, som båda misstänks för mord.

Männen är nu uppförda på Interpols lista över efterlysta.

Efterlyst har hört av sig till tingsrätten

Metro har tidigare berättat att händelsen i Vivalla filmades av en privatperson, och att Ramadan identifierades av en polis. Då Ramadan häktades i sin frånvaro skrev Örebro tingsrätt att han ”uppsåtligen berövat NN livet genom att tillsammans med andra rikta kraftigt våld mot NN samt sticka och skära denne”.

Metro har utan framgång sökt Ramadans advokat, Lars-Erik Saltin. Då Metro tidigare pratade med honom meddelade han att han inte varit i kontakt med sin klient.

–  Jag kan i princip inte säga något. Men det är korrekt att det finns filmmaterial.

Murseli, som misstänks befinna sig i utlandet, kontaktade nyligen tingsrätten med anledning att han vill byta advokat, enligt tingsrätten.

I mejlet skriver Murseli att han tappat förtroendet för advokaten eftersom denne ”kallats till polis i Eskilstuna”, utan Murselis vetskap, och där tagit del av ”bandinspelningar och avlyssning”.

Han föreslår två advokater han kan tänka sig, och avslutar mejlet med ”annars vill jag vara utan någon advokat”.

Förundersökningen bedrivs av åklagare Krister Peterson, vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

– De är häktade i sin frånvaro. Det brukar vara så att om en person misstänks ha lämnat landet så skickas det ut en efterlysning, säger han.

Säpo inkopplade i utredningen

Förutom Ramadan och Murseli misstänks ytterligare fyra män för inblandning i dubbelmordet. En av männen, som är i 30-årsåldern och sitter häktad, har kopplingar till terrorsekten Islamiska staten. Han ska tidigare ha varit i Syrien och deltagit i strider.

– Det säkerhetspolisen gör i den här utredningen är att stötta polisen i vissa frågor, precis som vi gör i vissa andra utredningar. Det kan vi bekräfta, har Nina Odermalm Schei, kommunikationschef vid Säkerhetspolisen tidigare berättat.

Metro har även sökt Murselis nuvarande advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro