ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rammsteins dildorock är tröttsam gubbhumor

Anneli Wikström · 20 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Artist: RammsteinSkiva: Liebe ist für alle da (Universal)

Rammstein har förstås alltid handlat om effektsökeri och storslagna gester. Det är en självklar del av framgångskonceptet.

Däremot är "Pussy", med tillhörande porrvideo (se snäll version ovan) signerad Jonas Åkerlund, bara trött och spekulativ gubbhumor långt under gruppens normala kapacitet. Men sex säljer och censur är en välsignelse för vilket uppmärksamhetstörstande rockband som helst.

Det vet både Rammstein och Åkerlund.

Nu är dock inte resten av plattan lika motbjudande som singelspåret. Tack och lov.

De tyska dildorockarna kan fortfarande leverera pampiga, närmast nationalsångsliknande, melodier i brutal Ministry-förpackning. Dessutom har man fått till en klockren ballad i avslutande "Roter sand".

Väldigt hög lägstanivå

Artist: NäääkSkiva: Näääk vem? (Slangmusik/Bonnier Amigo)

Det finns ingen svensk rappare som röker sina cigg med samma swag som Näääken (jag vet eftersom jag stalkade honom i helgen).

Och få är i närheten av Näääks mjuka, coola flow. Han beskrivs gärna som Sveriges Snoop Dogg, och Näääks debutalbum håller redan en imponerande hög lägstanivå. Nu vill jag ha de där oförglömliga låtarna också.

Påminner oss om förr

Artist: Seastick SteveSkiva: Man from another time (Atlantic/Warner)

Bluesmannen Seasick Steve är bildskön på sitt sätt. Han ser ut som en gammal luffare (och överdriver gärna sitt förflutna som sådan) och slår igenom överallt han framträder i tv, senast hos Skavlan.

Men storheten ligger inte i att han trampar i John Lee Hookers och Taj Mahals fotspår, utan att han påminner oss om svunna tider då livet var mer okomplicerat.

Röststark brittiska

Artist: Pixie LottSkiva: Turn it up (Universal)

Har god lust att ge Lott en etta för det där alarmet som är ”hemligt spår”. Det vore dock orättvist då hennes röst är värd mer än så.

Som en i raden av röststarka brittiskor – mer Winehouse än Joss Stone – har hon ett kritiskt behov av att hitta sig själv bland alla Duffy-Sugababes-influenser, men också som de flesta tonåringar alla förutsättningar att göra det.

Bra om man är 13

Artist: Miley CyrusSkiva: The time of our lives (Universal)

17-åriga Miley Cyrus andra album är ingen gullig pophistoria. Miley har tuffat till sig. I låten ”Talk is cheap” svär hon till och med, vilket fått amerikanska föräldrar att vägra sina barn skivan. Men då går de miste om ”Party in the USA” som är rätt skön och ”The Climb” som är helt okej. Om man är 13 år det vill säga. Själv vilar jag gärna öronen från det här nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro