ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rånade gravid kvinna – och sparkade henne i magen

Matilda Bjerlöw · 2 Feb 2013
Uppdaterad 2 Feb 2013
På lördagsmorgonen kunde polisen gripa två av de män som misstänks för att ha rånat en gravid kvinna brutalt utanför Köpenhamn i slutet av januari.

På lördagsmorgonen kunde polisen gripa två av de män som misstänks för att ha rånat en gravid kvinna brutalt utanför Köpenhamn i slutet av januari. Foto: Scanpix


Fyra män misstänks för att ha överfallit en höggravid kvinna, rånat henne och sparkat henne i magen. I dag kunde polisen gripa två av dem på Malmö central.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 23 januari som den 42-åriga kvinnan överfölls i Valby utanför Köpenhamn, av fyra män som förföljt henne sedan hon tagit ut en stor summa pengar.

Förutom att stjäla omkring 30 000 danska kronor, sparkade rånarna den gravida kvinnan i magen och sprejade pepparsprej på henne. Hon fördes till sjukhus men klarade sig utan allvarliga skador.

Två av de misstänkta gärningsmännen greps på lördagsmorgonen på Malmö central.

– Jag har sett bilder på dem och jämfört med övervakningsbilder från Malmö. Det är inget tvivel om att det är våra gärningsmän, säger John Dyrberg, förundersökningsledare vid Köpenhamnspolisen, till TT.

Männen hade också misstänkt stöldgods på sig, och misstänks i Sverige för häleri.

Men nu närmast ska de ställas inför en häktningsdomare i Köpenhamn.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro