ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rånare på färjan sköt omkring sig

Tobias Andersson Åkerblom · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Polisen spärrade av ett stort område i Fredriksdal.

Polisen spärrade av ett stort område i Fredriksdal. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Två tungt beväpnade män rånade i går växelkontoret på Danmarksfärjan i Helsingborg. Polisen sökte under kvällen med helikopter och ett 20-tal patruller efter gärningsmännen, som flydde från brottsplatsen på motorcykel.

Det var klockan 19.21 som polisen fick larmet att växlingskontoret på båten Hamlet, som låg i hamn i Helsingborg, hade blivit rånat. – Det är två beväpnade gärningsmän som springer ombord på båten, avlossar skott och hotar till sig en ännu okänd summa kontanter, säger Peter Martin, vakthavande befäl på Skånepolisen.

Ingen blev skadad under rånet, men polisen uppger att det var många vittnen på plats som blev chockade. Männen var beväpnade med pistol och automatvapen och maskerade med helsvarta motorcykelhjälmar, enligt polisen. De flydde från brottsplatsen på motorcykel, och under kvällen eftersöktes de av 28 polispatruller och helikopter. – Vi har ett tämligen stort eftersökningspådrag inne i Helsingborg fortfarande, sade Peter Martin i går kväll. Enligt Helsingborgs Dagblad var ett stort område i stadsdelen Fredriksdal avspärrat.

Båten har blivit rånad förut –  2004 kom rånare utklädda till hantverkare och matroser över 1,5 miljoner kronor i olika valutor från växlingskontoret, skriver Sydsvenskan. Den gången var det obemannat, och båten låg i hamn i Helsingör, enligt tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro