ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rånare pressade machete mot bebis

Katarina Arnstad Elmblad · 30 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två maskerade män tryckte i går en machete mot en bebis mage för att tvinga mamman att lämna ifrån sig pengar, smycken och mobiltelefon.

Kvinnan chockades svårt i samband med det brutala rånet på Timmermansgatan på Södermalm.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, hade precis varit inne på SEB på Hornsgatan och hämtat ut drygt 19 000 kronor i kontanter.

I höjd med Södermalmsskolan hoppde de båda rånarna fram ur en buske och skrek "ta hit allt du har".

Medan en av rånarna höll kniven mot barnets mage rotade den andre igenom kvinnans väska som hängde på barnvagnen. I väskan hade hon pengar och en mobiltelefon. Innan de sprang från platsen tvingade de henne också att lämna ifrån sig alla smycken.

Kvinnan var mycket skakad när hon hördes om händelsen av polisen. – Det är inte svårt att sätta sig in i hur hon mår, säger Hans-Erik Carlström, stationsbefäl på Södermalmspolisen.

Kvinnan säger i förhör att hon inte reagerat på något misstänkt när hon var inne på banken. – Det enda hon tänkte på var en man som höll upp dörren åt henne. Hon tyckte att han var så artig, men om han har något att göra med rånet vet vi inte, säger Carlström.

Polisen tror att männen sett när kvinnan hämtade ut pengarna, men  hade i går inga spår efter de bägge rånarna, som uppges vara mellan 20 och 30 år.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro