ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rånare slog till genom väggen

Arne Wirén · 31 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Rånare slog till genom väggen 
  Rånarna i Högdalens centrum lämnade kvar en eller två pistoler på golvet i banklokalen.
Rånare slog till genom väggen Rånarna i Högdalens centrum lämnade kvar en eller två pistoler på golvet i banklokalen.Foto: Stig Almqvist

De två rånarna tog sig in i en angränsande lokal och gjorde sedan hål i väggen in till banken. När väktare kom in i banken för att fylla bankomaten med pengar slog rånarna till. Det skedde vid 14-tiden i går i Handelsbanken i Högdalens centrum i södra Stockholm. Efter rånet flydde rånarna på en stulen EU-moped, som senare hittades i ett buskage i Bandhagen inte långt därifrån. När de övergav flyktmopeden lade de sina kläder i en hög och tände på. – Vittnen såg dem hoppa in i en bil, men där slutar spåren, säger Gert Andersson, vakthavande befäl på polisens länskommunikationscentral. Polisen satte in hundar och helikopter och spärrade av vägar, allt utan resultat. – Bytet blev en större summa pengar, säger Jonas Hilding, stationsbefäl på söderortspolisen. – Våra tekniker undersöker hur rånarna lyckades göra hål i väggen, säger han till Metro. Det kan ha varit förberett, de kanske var där inne länge och knuffade omkull väggen när väktarna kommit in i banken.   Ingen människa skadades vid rånet, men de två väktarna blev chockade och togs om hand av vaktbolagets personal. Rånarna var maskerade och troligen unga, enligt vittnen. De lämnade en eller två pistoler kvar i banken. Resterna av deras uppbrända kläder kan innehålla DNA och har tagits om hand som bevismaterial.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro