ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rånarna riktade pistol mot Jan, 77 – då hotade han med stryk

Malin Hansson · 16 Mar 2016
Uppdaterad 17 Mar 2016
" Jag är ingen slagkämpe, men jag har alltid haft lite temperament. Jag reagerar när folk uppför sig illa", säger Jan om när han frågade om rånarna ville ska smäll.

" Jag är ingen slagkämpe, men jag har alltid haft lite temperament. Jag reagerar när folk uppför sig illa", säger Jan om när han frågade om rånarna ville ska smäll. Foto: Brottsplats Sverige


Rånarna riktade en pistol mot Jan, 77 och ville ha hans plånbok, rapporterar TV4:s Brottsplats Sverige”. Då frågade han om de ville ha stryk. ”Jag blev förbannad”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

En av killarna riktade ett pistolliknande föremål mot Jan och klickade.
En av killarna riktade ett pistolliknande föremål mot Jan och klickade.Foto: Brottsplats Sverige.

Jan var på väg till centrala Falun för att uträtta några ärenden. Men på parkeringsplatsen utanför Åhlens blev han attackerad av två män, som försökte råna honom. Men de hade nog inte räknat med Jans reaktion, vilken han även berättar om i torsdagens avsnitt av ”Brottsplats Sverige” i TV4.

– Jag såg att en av dem hade något som såg ut som en pistol och blev lite arg. Jag tycke att de larvade sig, så jag sa åt dem att sluta vifta med den där saken, säger han till Metro och fortsätter: 

– Då riktade han pistolen mot mig och skulle ha mina pengar. Då blev jag rent förbannad och sa ’Ska du ha en jävla smäll?’.

Personen med pistolen frågade vad Jan sa och gick närmare, tills han bara var ungefär 8 meter från Jan och tryckte av pistolen, som klickade.

– Då blev det obehagligt, han klickade med den flera gånger och jag tänkte ’usch, det kunde ha varit på riktigt’, sägen Jan.

Plötsligt sprang killarna från platsen, utan Jans värdesaker.

►LÄS MER:  Brottare tog nacksving på rånare

Jan hade ingen mobiltelefon med sig utan tog bilen hem och berättade för sina vänner vad han varit med om. De sa åt honom att polisanmäla händelsen, så han ringde polisen. Nu söker polisen vittnesiakttagelser från rånförsöket.

Jan säger att han själv inte reagerat så mycket på vad han varit med om i efterhand, men det har hans vänner.

– En del har väl blivit lite upprörda över hur jag reagerade och också tyckt att det är obehagligt att det kan hända mitt i stan. Det är det ju, man tänker ju inte att en sådan här sak kan hända i stan. Men de hade nog sett ut att det är mörkt på parkeringsplatsen.

►LÄS MER:  Kvinna överfallen i Umeå – slog mannen i ansiktet med nycklar

Varför Jan reagerade som han gjorde vet han inte.

– Jag är ingen slagkämpe, men jag har alltid haft lite temperament. Jag reagerar när folk uppför sig illa, så det kom väl bara. Men jag kanske reagerade fel.  Först tänkte jag nog att det var småkillar som larvade sig. Men när de kom närmare såg jag ju att de nog var i övre tonåren.  Man ska nog inte göra som jag gjorde. Det kunde ju hänt något värre, säger han.

Polisen söker två mörkhyade personer mellan 18 och 20 år. De båda ska ha burit keps och hade mörka kläder. Personen som bar pistolen var mellan 175 och 180 centimeter långa. Den andra mellan 170 och 180 centimeter lång.

Brottsplats Sverige sänds i dag, torsdag, klockan 20:00 på TV4.

►LÄS MER:  Azamjon, 23, räddade kvinna från att bli överfallen av killgäng

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro