ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rånarnas miss: Anmälde flyktbilen stulen

Tomas Lundin · 8 Jan 2013
Uppdaterad 8 Jan 2013
Rånarnas miss: Anmälde flyktbilen stulen 22-årngen i rätten.

Rånarnas miss: Anmälde flyktbilen stulen 22-årngen i rätten. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Männen som slog till mot guldbutiken i Södertälje kunde ha kommit undan om det inte var för ett ödesdigert misstag. En av rånarna ringde själv till polisen för att anmäla flyktbilen som stulen, skriver Aftonbladet. Enligt poliskällor till tidningen var utredningen på väg att kallna då rånarna gjorde ett misstag som polisprofessorn Leif GW Persson kallar "så in i helvete klantigt". 

Med hjälp av fingeravtryck kunde den skjutne 26-åringen som lämnades kvar på rånplatsen identifieras. Det visade sig att han fanns med på en spaningslista för grov organiserad brottslighet, vilket gjorde att det fanns uppgifter om vilka han brukar umgås med. 

En 19-årig man anhölls i sin frånvaro misstänkt för inblandning i rånet, men var spårlöst försvunnen. Det var då rånarna satte dit sig själva. 

Rånarna hade satt falska skyltar på flyktbilen, en silverfärgad Audi, men inte bytt ut chassinumret. Det gjorde att den kunde spåras till en 22-årig plåtslagare med kopplingar till männen. Polisen behövde inte leta efter 22-åringen. Under kvällen efter rånet ringde han själv till polisen för att anmäla sin bil stulen. 

Samtalet kunde spåras till köpcentrumet Heron City i södra Stockholm, där mannen kunde gripas. Några timmar senare greps 19-åringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro