ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rånvåg under höstlovet

Clarence Frenker · 2 Nov 2012
Uppdaterad 2 Nov 2012
Rånvåg under höstlovet På övervakningsbilden från polisens förundersökning hotar rånarna personalen i en 7-Eleven-butik i innerstan med pistolliknande föremål.

Rånvåg under höstlovet På övervakningsbilden från polisens förundersökning hotar rånarna personalen i en 7-Eleven-butik i innerstan med pistolliknande föremål. Foto: Polisen


Höstlov och ledighet – då ökar risken för Stockholms ungdomar att utsättas för personrån. Nu manar polisen till extra försiktighet under lovets sista dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

– Rent allmänt är ungdomar ute mer nattetid när de är lediga, säger Isa Strandberg vid Stockholmspolisen personrånskommission.

Höstlovet för Stockholms skolungdomar går nu in i slutspurten och den kommande helgenväntas fler unga än tidigare under veckan att röra sig ute.

Polisen befarar därför en ökad frekvens av personrån de närmsta dagarna och manar nu till extra vaksamhet.

– Rent allmänt är ungdomar mer ute nattetid när de är lediga. Därför är det viktigt att de är medvetna om det här så de undviker att drabbas, säger Isa Strandberg, handläggare vid Stockholmspolisens personrånskommission.

Personrånen har den senaste tiden ökat kraftigt i Stockholm. Och bådegärningsmän och offer blir allt yngre. Sedan tre veckor arbetar en särskild rånkommission vid Stockholmspolisen på heltid med att försöka vända trenden.

Bland annat punktmarkeras Stockholms sju så kallade hotspots dygnet runt samtidigt som en inre grupp sköter underrättelse- och utredningsarbetet.

Hittills har tre personer gripits och ytterligare två åtalats för grova rån.

– Skillnaden nu mot förut är att vi kommer ta hand om alla personrån oavsett ålder. Målet är att få ner personrånen på de här hotspotsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro