ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rapparen Ken gör musikal om sitt liv

Sara Stolt · 23 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Även om jag hjälper så stjälper jag också. Jag kör ju mycket gettoglorifiering. Resultatet blir känslan av att leva destruktivt, säger Ken om varför hans barn inte lär sig något av sin pappas musik 

– Även om jag hjälper så stjälper jag också. Jag kör ju mycket gettoglorifiering. Resultatet blir känslan av att leva destruktivt, säger Ken om varför hans barn inte lär sig något av sin pappas musik  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

På onsdag släpps den förmodligen sista skivan med Ken Ring som rappare. Sedan satsar han på musikal om sitt liv.

– Jag har testat på min del av droger och min del av kriminalitet, fastslår Ken Ring.Han, som har beskrivits som Sveriges bad boy och ende gangsterrappare, sitter hemma i radhusidyllen i Stockholm.Grannarna visste inte vem han var förrän de i fredags läste en intervju med honom, och Ken ligger gärna lågt för att värna om sina barns säkerhet. De struliga åren är förbi, enligt trebarnspappan själv. Att han har varit skandalomsusad för att bland annat ha rappat om att våldta prinsessan Madeleine, har stämplat honom för livet. – Jag har beskrivits som en galen, kriminell pundare i medier, säger Ken.Men fansen är trogna och den nionde plattan kritikerrosad.

”Bryter tystnaden”, om din dotter, är enormt utlämnande.– Speciellt den låten. Den är kanske lite för privat. Men om jag ändå ska rappa, varför ska jag inte säga hela sanningen? – Jag var tvungen att spela den för henne (dottern, reds anm.), annars hade hon hört den genom någon annan. Det var det jobbigaste med hela albumsläppet. Hon grät bara.

”Äntligen hemma” är antagligen Kens sista album som rappare.Sedan väntar ytterligare ett par projekt, som att starta en rappgrupp tillsammans med bland andra Medina och Kaliffa. Men närmast ligger en musikalproduktion om Kens liv. – Nu är den en film som nästan är klar. Det är fem, tio minuter kvar på den och tanken är att den ska bli en turné.– Det blir massor av olika beats som ändras när jag går in på en klubb, när jag har sex med en brud och när jag kör bil rattfull och jagas av polisen. Alla säger att idén är genialisk, berättar Ken.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro