ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rapparen Timbuktu startar en stiftelse för barn och ungdomar

Sebastian Chaaban · 3 Dec 2013
Uppdaterad 4 Dec 2013

Timbuktu har ansökt om att starta en stiftelse för barn och ungdomar. Tanken är att stiftelsen ska främja kultur och utbildning ” i Sverige och utomlands.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Timbuktu skickade i oktober in en ansökan till länsstyrelsen i Stockholm om att bilda en stiftelse.

Stiftelsen ska heta som rapparen själv, Jason Diakités stiftelse.

I ansökan står det att ändamålet är att ”främja kultur, omsorg om barn och ungdomar samt utbildning, allt inom och utom Sverige.”

Timbuktu har gått in med 250 000 kronor i stiftelsen och är själv ordförande, som ledamot sitter rapparens flickvän.

Hur stiftelsen ska främja just kultur för barn och ungdomar är fortfarande oklart. Metro har sökt Timbuktu, som i nuläget avböjer att kommentera.

– Tyvärr så är det helt intervjustopp just nu. Hör av mig om något förändras vad det gäller stiftelsen, hälsar rapparens manager Björn Barnekow via mejl.

Timbuktu har nyligen uppmärksammats för låten ”Svarta duvor och vissna liljor” tillsammans med hiphopgruppen Kartellen. Låtens textrader om Sverigedemokraterna, ”dunka Jimmie gul och blå hissa i en flaggstång”, har skapat debatt ända in i riksdagen.

Rapparen har tagit avstånd från våld och skriver i ett inlägg på SVT debatt själv om låten: ”Om du lyssnar på låten så inser du att låtens tema, det vill säga vad låten handlar om, inte är våld mot Jimmie. Den handlar om vad som har hänt med Sverige. I min vers radar jag upp saker som jag tycker målar en bild av Sverige idag:”

LÄS OCKSÅ: Därför skrev de hotlåten

LÄS OCKSÅ: Strid om Timbuktu i riksdagen

LÄS OCKSÅ: Kartellen och Timbuktu vållar debatt

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro