ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rapport: Amazon planerar släppa 3D-mobil

Aron Andersson · 14 Apr 2014
Uppdaterad 14 Apr 2014
Rapport: Amazon planerar släppa 3D-mobil Amazons vd Jeff Bezos med en av företagets surfplattor.

Rapport: Amazon planerar släppa 3D-mobil Amazons vd Jeff Bezos med en av företagets surfplattor. Foto: TT


Amazon kan snart utmana Apple och Samsung med egen mobiltelefon. Nu ryktas det om ännu en smart mobil på marknaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Wall Street Journalpåstår nu att Amazon planerar att presentera en mobiltelefon i sommar. Tidningen citerar källor som säger att Amazon visat upp den kommande mobilen för utvecklare under de senaste veckorna.

Enligt uppgifterna ska utvecklarna fått besöka särskilda hotell med omfattande säkerhetsbevakning för att få se Amazon demonstrera mobilen i Seattle och San Francisco. Den kommande telefonen ska också utmärka sig en del mot konkurrenterna. Enligt källorna har den nämligen hela 4 kameror/sensorer på skärmsidan, som läser av användarens ögon.

Detta ger skärmen en 3D-effekt som inte kräver att användaren har några glasögon på sig. Med hjälp av sensorerna borde det också vara möjligt att implementera någon form av ögonstyrning, men det är inget som framgår av uppgifterna i Wall Street Journal.

Amazon har tidigare haft stora framgångar med läsplattan Kindle, och nyligen presenterades tv-satsningen Fire TV där Amazon utmanar Apple TV och andra mediaspelare. Nu ser det alltså ut som att e-handelsjätten vill ge sig in även i mobilkriget. Enligt Wall Street Journal ska produktionen av mobiltelefonen inledas i slutet av april.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro