ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rapport: Myter om hemlösa bakom lagar i USA

Åsa Larsson · 29 Okt 2014
Uppdaterad 29 Okt 2014

Foto: AP Photo/Kostas Tsironis


klar

Artikellänk är kopierad

I 21 städer i USA har politiker infört lagar som riktar sig mot hemlösa, men enligt en ny rapport är lagarna till stor del baserade på felaktiga föreställningar om hemlöshet.

Lagarna som införts är bland annat mot att tigga, begränsningar i hur allmänna platser får användas och lagar som försvårar för hjälporganisationer som delar ut mat till hemlösa, skriver Huffington post.

Rapporten kommer från organisationen Nationella koalitionen för hemlösa (NCH). Sammanlagt har 31 städer övervägt att införa den här typen av lagar sedan januari 2013, men bara 21 städer har kommit till skott. 

Föreställningen att matutdelning möjliggör för de hemlösa att fortsätta leva som de gör ligger till grund för många av dessa lagar, enligt rapporten.

"Individer är inte kvar i hemlöshet på grund av matprogrammen, människor är fortsatt hemlösa av skäl så som brist på bostäder till överkomliga priser, brist på arbetstillfällen, psykisk hälsa eller fysiska handikapp", konstateras i rapporten.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro