ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rapporter: Toalettpappret krymper på rullen

Tobias Berg · 21 Jan 2015
Uppdaterad 21 Jan 2015
Det amerikanska toalettpappret verkar krympa enligt rapporter som visar att tillverkarna levererar allt mindre papper per rulle

Det amerikanska toalettpappret verkar krympa enligt rapporter som visar att tillverkarna levererar allt mindre papper per rulle Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Större kartongrör, tunnare rullar och mindre rutor. Konsumentrapporter tyder på att toalettpappret krymper.

Att leverera mindre av en vara för samma pris är ett enkelt sätt att öka lönsamheten. En metod som verkar ha spridit sig till toalettpapperstillverkare i USA. Enligt LA Times som tittat närmare på det krympande toalettpappret verkar flera amerikanska tillverkare ha anammat denna strategi.

Bland annat nämns företaget Proctor & Gamble som en syndare efter att de 2013 erkände att de hade minskat mängden papper på toalettrullar av märket Charmin. Deras ursäkt då var att de gjort pappret starkare och att man därför inte behövde lika mycket.

LA Times hänvisar också till en undersökning av toalettpapper gjord av Consumerreports.org i mars förra året. Där slog man fast en tydlig trend av att mängden papper på toarullarna i USA minskat generellt sätt. Rullarna hade enligt rapporten blivit tunnare, kartongrören större, rutorna färre och dessutom hade de enskilda rutorna minskat i storlek.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro