ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ras väntas även i Stockholm

TT · 10 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter ras i USA och Asien väntas även Stockholmsbörsen falla mycket kraftigt när handeln inleds klockan 9.00.- Det rasar ju runt om i världen. Så allt annat än ett tapp på minst fem procent i öppningen vore en positiv överraskning, säger Peter Karlsson, analyschef på Handelsbanken, till TT.- Det är ingen speciell, signifikant händelse som utlöst rasen utan det är bara en väldigt orolig marknad.

En delförklaring till de hisnande nedgångarna kan vara att fondförvaltare som drabbats av stora uttag tvingas sälja stora volymer aktier, enligt Karlsson.- Då blir det lätt trångt i porten och då rasar det som det gjorde på slutet på Wall Street.

I USA rasade Dow Jones industriindex i går med 7,3 procent och Nasdaq föll med 5,5 procent. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde nu på morgonen hela 9,6 procent under nivån vid öppningen — det största raset under en enskild handelsdag sedan 1987.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro