ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Raseri mot Maria Abrahamsson (M) efter läsp-tweet

Marie Bergström · 25 Sep 2015
Uppdaterad 25 Sep 2015

Riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (M) fick en våg av kritik på Twitter efter ett inlägg om en överviktig kvinna som läspade i SVT Debatt. Nu vill hon förklara sig.

klar

Artikellänk är kopierad

En av veckans stora snackisar har varit bloggaren Katrin Zytomierskas kritiska uttalanden om överviktiga personer i Malou efter tio i TV4.

Med anledning av det bjöd SVT Debatt in till en diskussion om övervikt i torsdagens program. Bland de inbjudna fanns en kvinna som pratade om hur överviktiga ofta sammankopplas med vissa karaktärsdrag.

Riksdagsledamoten Maria Abrahamsson såg programmet och reagerade på SVT:s val av person. Hon skrev på sin Twittersida:

”Tycker det är anmärkningsvärt att @SVTDebatt bjuder in en kvinna att försvara fetma och hon läspar. Hur tänker @svt då? Skyll inte på mig.”

►LÄS MER: Katrin Zytomierska kovänder – ber om usäkt för vikthån

Inlägget skapade en våg av kritik på Twitter från personer som ifrågasatte vad riksdagsledamoten egentligen menade med inlägget.

Maria Abrahamsson förklarar nu uttalandet:

– SVT kunde ha valt en överviktig person, i stället väljer de en överviktig person som dessutom läspar. Jag tycker att SVT genom att göra så förstärker bilden av att överviktiga är annorlunda, säger hon.

Hon blev först förvånad över reaktionerna.

– Det är alltid ett gäng som går igång och det är för det mesta människor som har andra politiska åsikter än jag. Jag kan bli lite trött på mig själv att jag inte har lärt mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Marie Bergström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro