ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Raseri mot Samir Badran efter tagga en hora”-bild – här är hans svar

Johan Wikén · 13 Dec 2015
Uppdaterad 13 Dec 2015
Samir Badran hävdar att det inte var han som lade upp bilden.

Samir Badran hävdar att det inte var han som lade upp bilden. Foto: Skärmdump/Instagram


En bild med texten tagga en hora” lades upp på Samir Badrans Instagram – och skapade raseri. Men enligt den före detta ”Paradise hotel”-deltagaren var det inte han som publicerade bilden.

klar

Artikellänk är kopierad

Under natten till söndagen publicerades den omtalade bilden på Samir Badrans Instagram. De drygt 450 000 följarna uppmanades att ”tagga en hora”, eller ”tag a hoe”. Trots att bilden bara låg uppe i ungefär 20 minuter han den få hundratals likes och kommentarer.

LÄS MER: Test: är du smartare än en Paradise Hotel-deltagare?

Inlägget väckte genast starka reaktioner. Bland annat från skådespelaren Sanna Bråding som skrev om bilden på Instagram:

”Samir har valts som ambassadör av Musikhjälpen i år. Han har tusentals fans. Och många höjer inte på ögonbrynen. Det är så här vi är vana att det är. Men hur tror du att det känns för alla tjejer som blir öppet taggade som horor? Hur tror du att det känns för samma tjej att få mottaga samma omnämningar i skolan, på stan etc DAGLIGEN?! Nedlåtande attityder mot kvinnor som normaliseras genom att ungas förebilder uttrycker de i sociala media”, skriver hon.

I ett nytt inlägg på Instagram svarar Samir på kritiken och ger sin förklaring till vad som har hänt. Enligt honom var det någon annan som lade upp bilden. Detta eftersom han ofta har lånat andras mobiltelefoner för att kolla sina sociala medier.

”Jag har troligtvis glömt logga ut på någon av dessa mobilerna då någon la upp en bild inatt: "Tag a hoe" på min instagram. Jag raderade det så fort jag såg det”, skriver han och ber samtidigt om ursäkt för det inträffade.

►LÄS MER: Amanda, 23, hittade sin dubbelgångare på Instagram

I sociala medier krävde många att Musikhjälpen skulle bryta samarbetet med Samir Badran. På söndagseftermiddagen meddelade Samir att han väljer att lämna samarbetet med Musikhjälpen efter det inträffade.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro