ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rätt stämning med Gibsons robotgitarr

Micke Linderoth · 11 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Gibsons robotgitarr är en blå Les Paul-modell.

Gibsons robotgitarr är en blå Les Paul-modell. Foto: Anders Berg


Metro Tekniks testare överbevisad om att det funkar

klar

Artikellänk är kopierad

Två gitarrister som redan gett innovationen tummen upp är Billy Corgan i Smashing Pumpkins (till höger) och Matt Bellamy i Muse.
Två gitarrister som redan gett innovationen tummen upp är Billy Corgan i Smashing Pumpkins (till höger) och Matt Bellamy i Muse.
Fyra globar till Gibsons självstämmande gitarr.
Fyra globar till Gibsons självstämmande gitarr.

TEST. I fredags var det premiär för den legendariska gitarrtillverkaren Gibson Robot Guitar. Det är en självstämmande gitarr vars inbyggda digitalteknologi också kan lagra sex olika ackordstämningar samt hjälpa dig att byta strängar. Och att stämma gitarren går på några sekunder. Allt du behöver göra själv är att spela!Den första versionen av robotgitarren baseras på Gibsons klassiska Les Paul-modell, ett dröminstrument för gitarrhjältar av både den äldre och yngre generationen. Så det var med stora förväntningar jag öppnade etuiet för att provspela. Men först öppnade jag manualen och fick tipset att inte börja stämma utan att ha ”låst” de motoriserade stämskruvarna så att de inte riskerar att skadas. Snart var sanningens stund inne. Med gitarren i knäet aktiverades stämkontrollratten som har inbyggd lcd-indikering för de olika inställningarna. Sedan drog jag med tummen över strängarna och efter två tre sekunders syrseliknande sång från de motoriserade stämskruvarna blinkade kontrollratten tre gånger och... voilà! Efter att ha spelat några välklingande ackord var jag överbevisad, gitarren var stämd. Några timmar senare var jag helt övertygad och hade spelat allt från Stones, ”Honky tonk women” till tunga nedstämda metalriff. Det funkar!

klar

Artikellänk är kopierad

Micke Linderoth
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro