ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rätten ger ingen nåd för hög ålder

Anders Göransson · 28 Okt 2011
Uppdaterad 28 Okt 2011
Jan ”Nisse Pistol” Nilsson, 64, dömdes i går för bland annat fem grova rån mot banker och växlingskontor. De tre åtalade döms att betala skadestånd på närmare fyra miljoner kronor.

Jan ”Nisse Pistol” Nilsson, 64, dömdes i går för bland annat fem grova rån mot banker och växlingskontor. De tre åtalade döms att betala skadestånd på närmare fyra miljoner kronor. Foto: DRAGO PRVULOVIC/SCANPIX


Åldern hade ingen betydelse när tingsrätten dömde Gubbligan” ”Nisse Pistol”, 64, får 10 års fängelse. Lagman: Inte alls skröpliga.

klar

Artikellänk är kopierad

Åldern var inget problem när "Gubbligan" rånade banker, sprängde och sköt med automatvapen. Och den är inget hinder för långa fängelsestraff heller, anser tingsrätten i Hässleholm. I går dömdes Jan ”Nisse Pistol” Nilsson, 65, och två andra yrkeskriminella, en 70-åring och 53-åring, till fängelse i 10, 12 respektive 8 år för bland annat fem grova rån mot banker och växlingskontor i södra Sverige samt för förberedelse till fyra grova rån. Två av dem döms också för att ha skjutit mot efterföljande polisbilar. – Det har varit ett systematiskt och hänsynslöst beteende mot enskilda personer, säger lagmannen Håkan Nyberg, som menar att det åtalade inte alls är så skröpliga som de försökt framstå. De tre ”gubbarna” nekade sig igenom rättegången, men bevisningen var omfattande. Ligan avslöjades av en slump sedan en privatperson lagt märke till deras bil när de var ute och rekognoserade inför en kupp.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro