ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rattfull chaufför körde skolskjuts

Anders Göransson · 11 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Det är för jävligt, säger Armin Ramic, kollega till den rattfulle chauffören. 

– Det är för jävligt, säger Armin Ramic, kollega till den rattfulle chauffören.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Nu har det hänt igen – en skolskjutschaufför i Stockholms län åker fast för rattfylleri. Det är femte gången på två år, och tredje gången som samma taxibolag är inblandat.– Det är alarmerande siffror. De här barnen är beroende av oss vuxna. Att det här upprepas hela tiden känns väldigt otillfredsställande, säger trafikpolisen Samuel Sköldö.

Föraren skulle i går morse lämna av ett barn från Öster-åker vid Svedenskolan i Bergshamra – en skola för barn med autismliknande tillstånd – när polisen gjorde en planerad nykterhetskontroll. Utandningsprovet visade en alkoholhalt motsvarande strax över 0,2 promille, som är gränsen för rattfylleri.

Tre av de skolskjutsförare som tagits för rattfylleri de senaste åren har kört för Taxi 020. Företaget uppger sig ha nolltolerans mot alkohol och har lovat att sätta in alkolås i varje fordon som regelbundet kör skolbarn. Men något sådant fanns inte i bilen som den rattfulle föraren använde i går morse.

– Vi har beställt tid för montering men inte hunnit med, säger Fredrick Scholander, ansvarig får offentliga transporter på Taxi 020.

Taxiföraren Armin Ramic, som också jobbar för Taxi 020, körde hem barn från Svedenskolan i går eftermiddag. – Det är för jävligt. Det ska inte få hända, särskilt inte när man kör barn, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro