ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Råttor stängde Konsum på Söder

Petter Sundsten · 5 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Linus Brohult med döttrarna Alice, 8, Momo, 5, och Siri, 1, skulle köpa pepparkaksdeg på Konsum och blev överraskade när de upptäckte att butiken hade stängt. – Vi var här igår och handlade, det här kom väldigt hastigt, säger Linus. Fast jag har aldrig sett några råttor. 

Linus Brohult med döttrarna Alice, 8, Momo, 5, och Siri, 1, skulle köpa pepparkaksdeg på Konsum och blev överraskade när de upptäckte att butiken hade stängt. – Vi var här igår och handlade, det här kom väldigt hastigt, säger Linus. Fast jag har aldrig sett några råttor.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Råttorna stängde Coop-butiken. – Där har varit sådana problem, säger Olu Lindström, enhetschef på miljöförvaltningen.Coopbutiken på Östgötagatan i centrala Stockholm stängde i måndags. Anledningen är att miljöförvaltningens inspektörer bland annat hittade råttspillning vid socklarna inne i butiken.

Butiken fick 14 anmärkningar, varav åtta stycken klassades som ”allvarliga avvikelser”.  – Vi har beslutat om förbud på all öppenhantering av mat i charken, säger Olu Lindström.

Nu har Coopbutiken beslutat stänga hela butiken för renovering.– Vi har haft problem med råttor i butiken, säger Magnus Frisk, informationschef på Coop.

Enligt Magnus Frisk har butiken sedan en tid haft kontakt med Anticimex för att stoppa råttorna från att komma in i butiken.– Det har varit väggar som varit dåliga. Nu bygger vi om och tätar igen, säger han.– Råttor är tyvärr inte ett allt för ovanligt problem i Stockholm. Det är djupt beklagligt och tråkigt, säger Magnus Frisk.

När öppnar ni igen?– Vi hoppas strax före jul.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro